Entertainment

5 zomerse Netflix-aanraders

26 juli 2019

author:

5 zomerse Netflix-aanraders

De zomervakantie is bijna halfweg. Wat er ook half weg is? Mijn hele lichaam en brein: weggesmolten door de gloeiend hete temperaturen. Doe jezelf een plezier en blijf binnen, met deze 5 aanraders op Netflix.

Het voelt net als gisteren dat ik steen en been kloeg over de koude wintermaanden. Die periode is gelukkig voorbij en ging ondertussen naadloos over in een periode waarbij ik niets liever doe dan klagen over hoe warm het tegenwoordig is. Klagen staat op mijn CV.

Op dagen als deze kan je weinig meer doen dan languit in de zetel liggen, mijmerend over alle initiatieven die je zou willen opstarten om de wereld te verbeteren, maar die je toch nog even links laat liggen gewoon omdat het zo verdomd WARM is. Een minuutje stilte voor mijn werkende collega’s is op z’n plaats.

Je kan dus maar beter je energie sparen, en dat betekent binnen zitten, de gordijnen toe houden (voor de warmte uiteraard) en je Netflix-abonnement ten volle benutten. Vandaag geef ik je vijf aanraders mee die je zullen helpen om de verzengende hitte even te vergeten.

Big Bang Theory

De Big Bang is ondertussen al een klassieker. Wat 12 jaar geleden begon als een quirky opwarmer voor je tv-avond groeide al snel uit tot een hit die we allemaal al wel eens bingen. De afleveringen zijn kort, wat betekent dat je nooit lang moet wachten vooraleer je weer met je rug in de diepvries kan gaan hangen, of een toiletpauze kan nemen van al het water dat je drinkt om fris te blijven. Extra tip: een frisse cocktail werkt minstens even goed als water. Penny zou er niets op tegen hebben.

Travellers

Netflix screenshot Jens Travellers

In deze warme periode hoor je links en rechts de term ‘opwarming van de aarde’ vallen. De almaar meer alarmerende periodes van hittegolven (die ook steeds warmer worden) nemen dan wel de munitie weg bij klimaatnegationisten, toch lijkt het nog steeds niet genoeg om actie te ondernemen. ‘Travellers’ baseert zich op een gelijkaardig toekomstbeeld waarbij de mensheid bijna werd weggevaagd door rampen (onder meer het klimaat speelt een rol) en onderzoekt of je de toekomst kan veranderen door in te grijpen in het verleden.

De serie speelt leuk in op tijdreizigersparadoxen en geeft je meer dan genoeg om over na te denken. Zijn je hersenen ondertussen al weggesmolten, dan is ‘Travellers’ ook gewoon leuk om naar te kijken zonder je arme grijze massa te pijnigen. And for now, protocol 5.

iZombie

Netflix screenshot Jens Travellers

Complexloos, hersenloos, en toch weer niet. ‘iZombie’ is alles wat ik van een zombieserie verwacht: weg met de slome breineters, welkom inventieve comicsadaptatie. Alles wat je denkt te weten van een zombieserie kan de prullenmand in wanneer je begint aan de gekke avonturen van Liv en Major. Onder alle leukdoenerij vind je bovendien nog een spannende subplot die op een nieuwe manier onderzoekt of en hoe zombies een vredig bestaan kunnen (of mogen) leven naast gewone mensen. Hier zitten brains in!

Black Mirror

Netflix screenshot Jens Black Mirror

In een lijstje van een techblog mag een techreeks natuurlijk niet ontbreken. Iedereen kent het uitgangspunt van Netflix’ ‘Black Mirror’ ondertussen al wel: wat als één simpel ogend stukje technologie (dat we vandaag vaak al kennen in één of andere vorm) ons hele leven gaat bepalen?

Eerste indruk van Telenet Play: Een Netflix-vervanger?

In de zwarte spiegel die ons wordt voorgehouden, ontwaren we onder meer een sociaal netwerk dat ons lief en leed bepaalt (hallo China waar een sociale score zelfs een kredietaanvraag onderuit kan halen!) en een dashcam die tegen ons kan worden gebruikt. Maar dan geïmplementeerd in ons hoofd (ja, soms is het wat ‘eeeeewwwwww!’). Maak je warme zomer nog wat heter met het paniekzweet dat ‘Black Mirror’ je bezorgt. Gezellig!

Derry Girls

Netflix screenshot Jens Derry Girls

Soms heb je weinig meer redenen nodig dan ‘kijk deze shit, it is GREAT’. Derry Girls verbaasde mij zowel qua simpliciteit als hoe leuk deze serie gewoonweg is. Je volgt het leven van puberende schoolmeisjes, met de complicerende factor dat ze Noord-Iers zijn en niet overeen komen met Ieren, Britten en elkaar. Al beseffen ze zelf nooit waarom dat nu is. Lachen, gieren en geeuwen in een veel te warme woonkamer gegarandeerd. (En volgende week verschijnt seizoen 2 trouwens.)

Vind je je gading niet bij Netflix? Kijk dan eens naar onze vergelijking met Telenet Play!

Jens leeft op koffie en content, afhankelijk van wat hij het makkelijkst kan vinden. Overdag vertelt hij verhalen bij Phished, ’s avonds verliest hij zich in boeken, Netflix en de wondere wereld van progressieve muziek waar de normale mens nerveus van wordt. 's Nachts verwoest hij zijn Switch na een zoveelste ragequit omdat Football Manager moeilijk doet.
Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *