Overig

De 4 beste Android-toetsenborden die je moet proberen

3 november 2019

author:

De 4 beste Android-toetsenborden die je moet proberen

Als je het nog niet wist: je kan het standaard-toetsenborden van je (Android) smartphone vervangen. Deze downloadbare toetsenborden zijn sneller en vaak volledig aanpasbaar. Dit zijn de vier beste kandidaten volgens Tech & Leven.

Swiftkey

Swiftkey is het alternatief van Microsoft. Het staat bekend als één van de beste custom keyboards. Het ondersteunt meer dan 500 talen, waarvan je er 5 tegelijk kan gebruiken. Swiftkey maakt gebruik van artificiële intelligentie die jouw schrijfstijl analyseert. Hoe meer je schrijft, hoe accurater het keyboard de woorden die jij wilt, zal voorspellen. Punctuatie wordt versneld door gestures: een swipe naar links of rechts over de spatiebalk kan ingesteld worden als een uitroepteken, vraagteken of komma. Bijna alle keyboards maken gebruik van gestures, al zijn ze steeds ietsje anders.

Gboard

Het Gboard van Google is het standaard geleverde toetsenbord bij veel Android (One)-toestellen. Dat maakt het niet minder goed: het bezit veel van de ‘Google’-snufjes. Zo kan je, als het Google-icoon indrukt, recht vanuit je toetsenbord Googlen, en de resultaten delen met je contact. Daarbovenop kan je ook Google Translate gebruiken wanneer je nét niet op dat ene woord kan komen met jouw internationale gesprekspartner. Glide typing, snel tekst wissen en swipen over de spatiebalk om door je tekst te navigeren, zijn enkele andere handige tools die dit toetsenbord bezit. Door de sterke spraakherkenning hoef je zelfs niet te typen: praat tegen je smartphone en hij doet het voor jou.

Van iOS naar Android met de nieuwe Motorola One

Fleksy

Fleksy verkoopt zichzelf als ‘het snelste toetsenbord op het internet’. Of dit zo is, kan ik je niet vertellen… Maar het Guinness World Record ‘sneltypen’ werd wel gebroken met dit keyboard.

Daarbovenop maakt het gebruik van gamification: door zo snel of juist mogelijk te typen krijg je trofeeën en punten. Er zijn ook een heleboel downloadbare thema’s om je toetsenbord te personaliseren. Met predictive emoji’s voorspelt Fleksy meer dan 800 emoji’s die passen bij wat je typt.

Chrooma

Chrooma is het mooiste keyboard van de vier. het kameleon-thema past zich aan aan de app die je gebruikt. Zo zal je keyboard lichtblauw kleuren tijdens het tweeten. Daarbovenop heeft het een nachtmodus die gebruik maakt van de omgevingssensor van Rusland en zich aanpast aan het moment van de dag. Je toetsenbord zal dus donker worden naarmate het later wordt. Een handige feature voor nachtraven als ik. De layout van het toetsenbord kan makkelijk en uitgebreid aangepast worden naar je persoonlijke voorkeur. Het heeft een Nederlands woordenboek, al is dit niet zo sterk als dat van de drie hierboven.

Openingsbeeld: Roman Pohorecki via Pexels

Diederik studeert Marketing aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Hij zet zijn eerste stappen als online redacteur bij Tech & Leven.
Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *