Reviews

Huawei Watch GT2 Pro review: Meer van hetzelfde (hoera!)

29 november 2020

author:

Huawei Watch GT2 Pro review: Meer van hetzelfde (hoera!)

‘Meer van hetzelfde’ klinkt negatief, maar is het in dit geval zeker niet. Standvastigheid kan al eens goed aanvoelen en daar slaagt de GT2 Pro in, met brio!

De Huawei Watch GT2 Pro – alweer een hele mondvol – presteerde het de voorbije maanden om een straffe truc uit te halen. Je moet weten dat mijn horlogekabinet mooi gevuld is: een zakhorloge, gekregen van mijn vrouw, enkele sporthorloges van onder meer Polar, een activiteitstracker van Xiaomi (nog steeds de ongeëvenaarde prijzenkoning), een Huawei Watch GT2 en een sjiek analoog, mechanisch polshorloge met zichtbaar binnenwerk – opnieuw een cadeau van mijn vrouw, dit keer voor onze verloving.

Meer dan keuze genoeg dus, en een mens draagt doorgaans maar één horloge tegelijkertijd. De concurrentie is met andere woorden moordend en aangezien ik niet de persoon ben die regelmatig eens iets anders doet, blijven de verliezende uurwerken vaak onaangeroerd op de kast liggen. Dat de Huawei Watch GT2 Pro (de opvolger van eerdergenoemde) de strijd voor langere tijd gewonnen,lijkt te hebben, valt dan ook niet helemaal goed bij mijn vrouw (sorry!).

Overtuigende alleskunner

Vorig jaar gingen we aan de slag met de Huawei Watch GT2. Een horloge dat we vis noch vlees noemden, al vonden we het toch een geslaagde maaltijd. De Pro-versie van dit jaar gaat verder op dat elan: een gulden middenweg tussen slim horloge en sporthorloge. Kort samengevat, kan je stellen dat dit een volwassen versie is van het oude horloge, met de focus op méér.

Zo zijn er meer watchfaces, meer batterijleven, meer looks, meer gebruiksvriendelijkheid bij het opladen (gedaan met zoeken naar de pinnetjes, dit nieuwe laadstation laadt inductief op, het maakt niet uit hoe je het horloge erop legt). Wil je evenwel apps gebruiken van derde partijen (zoals een Strava-integratie), dan bots je nog steeds op dezelfde muur van frustratie. What you see is what you get: niet meer, niet minder.

Moeders mooiste

De Watch GT2 van vorig jaar was op zich best een aantrekkelijk horloge. Leg je de Pro van vandaag ernaast, dan is Huawei er duidelijk in geslaagd om nog een stapje verder te gaan. Voor een sportief horloge ziet het er bloedmooi uit. Op de piste zal je vreemd bekeken worden terwijl mensen zich afvragen ‘daar ga je toch niet mee sporten?’ Zo atypisch ziet het eruit.

De titanium behuizing is bovendien erg stevig en voelt goed aan op de gemiddelde pols. Het horloge is iets zwaarder en voelt daardoor logger aan dan zijn voorganger, waardoor de doorsnee vrouwenpols deze misschien iets minder aangenaam zal vinden. De hartslagmeter onderaan de behuizing is geëvolueerd naar een nog afgerondere basis, waardoor je deze nooit meer voelt.

Getrainde batterij

Een volledig draadloos oplaadstation.

De batterij lijkt iets beter te presteren dit jaar: zelfs met tweewekelijkse sportsessies van anderhalf uur haalt het horloge makkelijk de tien dagen. Sport je iets minder, dan haal je zonder problemen de volle twee weken.

Gelijkmatigheid

Voor echt grote vernieuwingen, moet je evenwel diep gaan zoeken in de mogelijkheden van het horloge en zijn app. De functionaliteit is grotendeels dezelfde gebleven, met hier en daar meer workouts die je coachen naar je sportdoelen en een nieuwe trackbackfunctie voor tijdens het sporten. Hierbij gidst je horloge je terug naar je startpunt als je bijvoorbeeld verdwaalt bent tijdens het lopen.

Het is een functie waarvan ik me echter afvraagt of die wel veel nut heeft: geoefende sporters plannen immers op voorhand hun route uit, zodat ze exact weten welke inspanning ze zullen leveren. Wie een schema volgt, zal maar zelden ‘op het goedvallend uit’ vertrekken om te zien waar ze uitkomen. Zelf heb ik de trackback-gps dus niet gebruikt.

Verder heb je dezelfde goede kwaliteit van bellen op je pols, zijn de notificaties nog steeds tamelijk basaal en is betalen met het horloge niet mogelijk. 

Kopen of niet?

Het verschil met de échte sporthorloges, zit vooral in de looks-afdeling. Een Garmin, Polar of gelijkaardig merk geeft je nóg meer opties, nog meer mogelijkheden en nog veel meer data, maar ze zijn vergelijkbaar met een Zwitsers zakmes: uiterst betrouwbaar, altijd wat je nodig hebt, maar nutteloos eens je de jungle buiten komt. Als je dineert met de premier, draag je eerder deze GT2 Pro dan een sporthorloge, nietwaar?

Voor 245 euro (de gemiddelde prijs online) krijg je een sterk, veelzijdig, handig en vooral mooi horloge dat samenwerkt met alle Android-merken. Dit horloge is perfect voor Huawei-eigenaars, maar verliest hoogstens 1% in bruikbaarheid als je het koppelt met een ander merk. Zoek je een mooi horloge dat intuïtief te gebruiken is, sterk is in sport en er toch niet uitziet als een Zwitsers zakmes, dan is de Huawei Watch GT2 Pro een ideale optie.

Kort gezegd kies je tussen een veelzijdig horloge waar je niet naar moet omkijken (voor bv. batterijleven) of een horloge dat superkrachtig is, onbeperkte mogelijkheden biedt, maar dat je elke dag moet opladen. Zoek je de eerste categorie, dan kunnen we de Huawei Watch GT2 Pro ten zeerste aanbevelen.

Jens leeft op koffie en content, afhankelijk van wat hij het makkelijkst kan vinden. Overdag vertelt hij verhalen bij Phished, ’s avonds verliest hij zich in boeken, Netflix en de wondere wereld van progressieve muziek waar de normale mens nerveus van wordt. 's Nachts verwoest hij zijn Switch na een zoveelste ragequit omdat Football Manager moeilijk doet.
Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *