Overig

Welk kerstcadeau koop je voor een techie?

5 december 2019

author:

Welk kerstcadeau koop je voor een techie?

Het is weer zover… die verdomde kou, overal uitglijden maar ook: Kerstmis! Dat betekent natuurlijk cadeautjes. Dit is mijn technologische (en zeer hoopvolle) wishlist voor de feestdagen. De producten zijn van klein naar groot gerangschikt naar dikte van de portemonnee van de Kerstman in kwestie, en hoe graag die een duur kerstcadeau geeft.

Football Manager 20 Touch: The Value Gift (€25)

Jens is niet de enige Tech & Leven’er die zich voetbalexpert waant. Voetbal is onze gedeelde passie, sterker nog, onze gesprekken bestaan voornamelijk uit voetbalgekeuvel. Daarbovenop voeren we al enkele jaren de strijd om grootste e-penis in Football Manager. Ik domineer met Dé Club Van ‘t Stad, Jens probeert hetzelfde, vooral op zijn smartphone, met De Kakkers.

Football Manager en al zijn versies kregen hun jaarlijkse vernieuwde editie in november. Verbeterde graphics, een vijfjarenplan voor clubs, meer contractopties… Kortom: Football Manager 20 Touch is het ideale kleine kerstcadeau om me af te leiden van het studeren én mezelf te belonen na een goed examen (en zowat alles anders voor de rest van het jaar). ‘Nog één matchke dan’….

Draadloze hoofdtelefoon: The Handy Gift (40€ – €100+)

Tegenwoordig gebruik ik vaak het openbaar vervoer. Vroeger luisterde ik graag naar de knotsgekke verhalen van andere passagiers. Nu ik ouder word en ik de mensheid steeds meer haat, luister ik liever muziek. Daarom is een draadloze hoofdtelefoon next in line op mijn kerstlijstje. Eigenlijk vind ik de bedrade versie nog steeds beter: je moet het niet opladen of nieuwe batterijen voorzien. De nieuwste smartphones (zoals de OnePlus 7T) hebben echter geen jacks meer. Ik kan dus beter de massa voor zijn. 

OnePlus 7T (Pro): dubbelreview

Zelf ben ik fan van over-ear hoofdtelefoons, die gaan, zoals het woord zegt, over je oor heen in plaats van op je oorschelp te rusten. Er zijn verschillende prijsklassen in de hoofdtelefoonmarkt. Je vindt er één van een minder gekend merk vanaf 40 euro. De prijs-kwaliteitszoeker zal zich vinden bij een mid-range zoals deze JBL. Rijke kerstmannen die kindjes graag gelukkig maken, doen beter beroep op Sennheiser of Bose.

Nintendo Switch Lite: The Great Gift (230€)

Nu de nieuwste Pokémon-game een Switch exclusive is, moet ik er uiteraard één hebben. Aangezien de originele serie bijna altijd op de handhelds verscheen, ziet Nintendo zijn ideale kans: een handheld-versie van de Switch lanceren. De Switch Lite heeft een zachter prijskaartje dan zijn grote broer. Het toestel bezit iets minder functies (geen HD Rumble of IR Motion-camera) maar is ideaal voor zij die online of lokaal willen spelen met vrienden die al een Switch hebben. Daarbovenop is er een Pokémon Special Edition, een echt hebbeding voor een trainer als ik.

Xiaomi Electric Scooter Pro: The Spoiled Gift (€500)

Al meer dan een jaar steken ze mijn ogen uit: de pijlsnelle ‘Bird-stepjes’ waarop mensen elegant rondglijden doorheen Antwerpen. Zelf heb ik al een off-brand scootertje gehad, maar dat was toch niet hetzelfde. Ik ben klaar voor het echte zoefwerk en dat wel op de Xiaomi Electric Scooter Pro. Met een autonomie van 45 km en een snelheid van 26km/u geraak ik met dit elektrisch stepje overal waar ik wil in een mum van tijd. Rijke lezer die mij een kerstcadeau wenst te geven: dit staat bovenaan mijn lijstje. Cruise control, LED voor- en achterverlichting, de Xiaomi Electric Scooter Pro is de Lamborghini van de Urban Gliding-sector.

Openingsbeeld: freestocks.org via Pexels

Diederik studeert Marketing aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Hij zet zijn eerste stappen als online redacteur bij Tech & Leven.
Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *