Entertainment

5 leuke kerstcadeaus voor het hele gezin

5 december 2018

author:

5 leuke kerstcadeaus voor het hele gezin

De feestdagen naderen en de wishlists springen als paddenstoelen uit de grond. Nog niet tevreden over je lijstje? We hebben één extra suggestie voor ieder gezinslid.

Ouders – Xiaomi Mi Box

Prijs: 76 euro

De Chromecast prijkt al jarenlang bovenaan menig kerstlijstje. De trein gemist? Geen zorgen, schrap de mediaspeler maar van je wishlist. De Xiaomi Mi Box vormt immers een beter ‘alternatief’. De Chinese fabrikant speelt wel een beetje vals, want in zijn behuizing steekt letterlijk een Chromecast (Ultra).

Waarom de Xiaomi Mi Box, dan? Om te beginnen kost hij (een tikkeltje) minder dan de Chromecast Ultra. Hij deelt dezelfde functionaliteiten als zijn tegenhanger bij Google (en kan bijvoorbeeld video in 4K streamen), maar heeft nog enkele extra troeven achter de hand. Zo komt hij met een grafisch sausje erbovenop, Android TV genaamd, zodat je apps uit de Play Store kan downloaden en gebruiken. Zo hoef je niet telkens je smartphone boven te halen om een filmpje op te zoeken. Als kers op de taart stopt er een afstandsbediening in de doos. Pa en ma kunnen dus naar hartenlust Netflixen terwijl de kinderen…

Kinderen – Nintendo 2DS + spel

Prijs: 99,99 euro

…spelen op een Nintendo 2DS. Er is namelijk geen beter moment om te pootjebaden in de wondere wereld van 2DS- en 3DS-games. De opvolger van de befaamde DS blaast binnenkort acht kaarsjes uit, en dat staat gelijk aan een rijkgevulde gamebibliotheek.

Voor zo’n honderd knotsen kan je een bundel aanschaffen, met niet alleen de Nintendo 2DS (het instapmodel), maar ook Mario Kart 7 of New Super Mario Bros 2. En dat is natuurlijk mooi meegenomen, want ongetwijfeld stonden deze twee games reeds hoog op de verlanglijst. Wie nadien zijn collectie wil aandikken, snuffelt best eens op een tweedehands marktplaats. De meeste games kan je tegenwoordig voor een prikje bestellen.

Grootouders – Doro 8040

Prijs: 209 euro

De gebruiksvriendelijke Doro 8040 (mijn review lees je hier) is het ideale kerstcadeau voor een nieuwsgierige opa of oma die van nieuwe technologieën wil proeven. Hij lijkt op een doodnormale smartphone, maar een handjevol voorzieningen verraden dat deze telefoon zich richt op senioren.

Zo bevat de Doro 8040 helder geluid (die niet interfereert met gehoorapparaten), een duidelijk softwaresausje met grote iconen en een handige noodknop. Druk je hier driemaal op, dan worden familieleden automatisch opgebeld. Ingewikkelde applicatienamen zijn vervangen door heldere wegwijzers. Indien er problemen met het toestel optreden, kunnen familieleden op afstand de controle van de smartphone overnemen. Ook kan de gebruiker timers instellen, zodat familieleden bijvoorbeeld automatisch een melding krijgen wanneer hun grootvader- of moeder te lang onder de douche staat.

Huisdieren – Tractive GPS Tracker

Prijs: 44,99 euro + abonnement van 3,75 euro per maand

Honden of katten durven wel eens weglopen. Tractive, een gps-tracker voor huisdieren, maakt hier komaf mee. Eens je het apparaatje bevestigt aan de halsband van je geliefde viervoeter, kan je hun locatie in real-time volgen op de smartphone.

De tracker werkt bovendien niet alleen reactief. Zo kan je een virtueel hek instellen in de app. Gaat je huisdier hierbuiten, dan krijg je automatisch een melding op je smartphone. Daarnaast kan je hun afgelegde route van de laatste 24 uur op een kaartje bekijken. Leuk, toch?

Allen tezamen – Google Home Mini

Prijs: 59 euro

Slimme speakers voeden al enkele jaren de shoppinglusten van Amerikanen. Tot twee maanden geleden bleven wij op onze honger zitten, maar sinds oktober is de Google Home het Nederlands machtig. Nu kan je ook naar hartenlust brullen op een virtuele dienaar.

De Google Home Mini is het instapmodel. Voor amper 59 euro kan je op elk moment in huis vragen naar het weer, nieuws of vluchtinformatie. Ook kan je de speaker integreren met andere domoticaspullen, zoals de slimme lampen van Philips (Hue). De geluidskwaliteit van de Google Home Mini is wel beperkt. Vormt dat een probleem voor jou, dan kies je beter voor zijn duurdere broer, de Google Home (149 euro).

 

Content marketeer doorheen de week, gamer en tech-blogger in het weekend. Thomas heeft een voorliefde voor e-sports, mechanische toetsenborden en Nintendo, maar printers zijn het kwaad in het kwadraat. Door de invloed van Jens is hij stilaan in een grammar nazi aan het muteren.
Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *