Entertainment

Zo kijk je volgende week naar Superbowl LIII

25 januari 2019

author:

Zo kijk je volgende week naar Superbowl LIII

22 volwassen mannen die elkaar de kop inbeuken om de heerschappij over een eivormige bal met een intermezzo van Maroon 5 en Travis Scott? Lees hier hoe je Super bowl LIII kan volgen.

In de nacht van zondag 3 februari is het zover: de ontknoping van het 53ste American Football-seizoen. Tom Brady probeert met de New England Patriots zijn positie als beste speler aller tijden te bevestigen met een zesde Super Bowl-ring, dit keer tegen de LA Rams. Een indrukwekkende sport, de bekende (peperdure) Superbowl commercials, een Halftime show verzorgd Maroon 5… Door meer dan 100 miljoen mensen bekeken maakt de Super Bowl van zichzelf het epitoom van de Amerikaanse cultuur. Maar hoe kijk je dat hier in België?

NFL Game Pass

De National Football League verkoopt de uitzendrechten van hun brutale sport aan andere zenders, maar biedt daarnaast zelf nog pakketten aan kijkers aan. Voor 20€ koop je een all access pass die toegang geeft tot de wedstrijd en een berg aan extra content zoals diepgaande play-by-play-analyses door ex-spelers en coaches. Meer informatie kan je hier vinden.

Eleven Sports

Eleven Sports is een internationaal sportkanaal met een Belgische afdeling. Zij zullen de Super bowl uitzenden en voorzien van Nederlandse commentaar. Met een maandpas van 8€ kan je de Super bowl meepikken en heel februari al je andere favoriete sporten bekijken via Smart-tv, computer of mobile devices. Meer info kan je hier vinden.

BBC

De NFL wordt steeds meer over de hele wereld bekeken en uitgezonden. Wie geen nood heeft aan Nederlandse commentaar kan de Superbowl ook volgen op buitenlandse kanalen. Via digitale televisie zal je zondagnacht op BBC One de wedstrijd kunnen volgen. Fun Fact: niet alle zenders hebben rechten op de reclames verkregen. Bij die zenders wordt de reclame vervangen door extra match-analyse. Aangezien een NFL-wedstrijd gemiddeld 3 uur duurt en 1 uur aan reclame bevat, leer je vast iets bij. Sky Sports, Fox Sports en andere buitenlandse betaalzenders verzorgen de Super bowl ook maar zijn moeilijker (of gewoonweg niet) te verkrijgen in België.

Reddit

Het grootste forum ter wereld heeft een subreddit voor alles, hiervoor dus ook! op /r/nflstreams kan je het hele seizoen lang voor iedere wedstrijd gratis te bekijken livestreams vinden. Voor de Superbowl is dit niet anders. De legaliteit/veiligheid van deze streams is niet altijd even duidelijk of aanwezig. Gebruik deze dus op eigen risico. (Kleine tip voor voetbalfans: /r/soccerstreams bestaat ook.)

Op locatie!

Cinemazalen en horecazaken merken de stijgende populariteit van american football op en pikken hun graantje mee. Overal in België worden er watch parties georganiseerd. Zo kan je voor 15 euro de Super bowl gaan bekijken in Kinepolis Antwerpen in het gezelschap van andere Belgische NFL-fans. Google Superbowl + je stad/gemeente en je vindt vast een evenement.

Er zijn dus opties genoeg om deze mijlpaal in sportcultuur te kunnen volgen. Maandag 5 februari vrij en nog nooit een Superbowl gezien? Aarzel dan niet om dit indrukwekkende evenement een kans te geven.

Diederik studeert Marketing aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Hij zet zijn eerste stappen als online redacteur bij Tech & Leven.
Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *