Reviews

Motorola Moto G30 review: vis of vlees?

19 juni 2021

author:

Motorola Moto G30 review: vis of vlees?

Wat gebeurt er wanneer je een verstokte Samsung-fan een Motorolatoestel in handen geeft? We deden de test en zochten een proefkonijn dat haar Samsung-middenklasser opzijlegde voor een tegenhanger uit de stal van Motorola. Een verslag door Ingrid Hofman, op stap met de Motorola Moto G30.

Joepie! Ik mag de Moto g30 proberen!

Momenteel ben ik verknocht aan mijn vier jaar oude Samsung Galaxy J6. Hij is (denk ik) alles wat ik van een gsm verwacht. Ik kan Facebook en Instagram volgen, mails ontvangen en versturen, de krant lezen, Google raadplegen, mijn persoonlijke agenda bijhouden en mijn Galaxy maakt mij ‘s morgens ook zonder uitzondering op tijd wakker. Af en toe valt hij ook in als vervanger van mijn fototoestel. En bovendien past hij handig in iedere handtas. Benieuwd wat de Motorola Moto g30 daarvan terecht zal brengen.

De toekomst van foldables: een week met Motorola Razr

Eenvoud troef

De Moto g30 is een mooie eenvoudige gsm. Iets groter dan mijn vertrouwd baksteentje, maar nog net passend in iedere tas. Toch een opmerking… het is letterlijk een gladde jongen! Nog nooit viel of gleed mijn gsm zo veel van de tafel, stoel of stapel boeken waar ik hem op leg. Een ander hoesje om dit te vermijden lijkt mij aangewezen.

De Moto g30 is handig in gebruik. De schermindeling is heel overzichtelijk. Bij het opstarten krijg je veel tips over hoe deze mobiel handig en efficiƫnt gebruikt kan worden. Inclusief een paar leuke snufjes. Zo kan je de zaklamp of de camera aanzetten door eenvoudige bewegingen met de hand. Een screenshot maak je door met drie vingers op het scherm te drukken. Leuk speelgoed!

Flauwe batterij

Wat meteen opvalt na een dag met de Moto g30 is dat de batterij snel opgebruikt is en ook redelijk traag weer oplaadt. Trager zelfs dan mijn Samsung. Zelfs als ik zo batterij besparend mogelijk werk, blijft dit gebeuren. De gsm moet ‘s avonds in het stopcontact of hij is leeg tegen de ochtend. Dit in tegenstelling tot de info die Motorola zelf geeft.

Op pad met de ezels: een prachtig portret!

Het allerbeste aan deze gsm is zonder twijfel de kwaliteit van de foto’s die je ermee kan maken. De vier camera’s op het toestel zorgen ervoor dat je de Moto g30 als een waardige vervanger van een standaardfototoestel kan gebruiken. De portretmodus zorgt voor prachtige foto’s. De spotkleur laat je toe om je eigen kijk op de wereld vast te leggen. Met de timelapse-video maak je hilarische filmpjes. Het toestel bevat veel fotografische truukjes en hulpmiddelen die mooie resultaten geven.

Bovendien is de camera-functie heel handig om te gebruiken en ben je snel weg met alle aangeboden mogelijkheden. Een collega (gebruiker van een Iphone en Apple-fan) was verbaasd over de goede kwaliteit van de foto’s.

Zou ik mijn Samsung vervangen door deze Motorola Moto g30? Volmondig ja. Als mijn trouwe vriend het opgeeft, zal ik niet twijfelen. Voor amper 180 euro lijkt de Moto g30 de perfecte keuze voor wat ik van een gsm verwacht.

 

Door Ingrid Hofman

Diederik studeert Marketing aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Hij zet zijn eerste stappen als online redacteur bij Tech & Leven.
Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *