Reviews

OnePlus Nord 2T review: (Nu al) terug naar school

19 juli 2022

author:

OnePlus Nord 2T review: (Nu al) terug naar school

Nord 2T en niet 3? OnePlus heeft 10 miljoen redenen om een tussenmodel te lanceren. Wij gingen ermee aan de slag om te kijken of die redenen ook de moeite waard zijn.

Bijna twee jaar na de lancering van het eerste model heeft de OnePlus Nord-reeks zich stevig genesteld in het middensegment. De allereerste Nord zal mij altijd bijblijven omdat het testmodel toekwam op de dag dat mijn eerste kind het levenslicht zag. Een gek en grappig toeval, want met de Nord-reeks lanceerde OnePlus eveneens een geesteskind dat (hopelijk) niet meteen zal verdwijnen.

Waarom Nord 2T overbodig is

Niettemin is de Nord 2T een vreemd beestje in de rij: er zijn enkele redenen die pleiten vóór het toestel, maar eveneens zijn er vragen over diens bestaansrecht. Zoals de tussentitel doet vermoeden, ga ik eerst dieper in op waarom dit toestel er eigenlijk niet moest komen.

De hoofdreden is simpel: er is amper verbetering ten opzichte van voorganger Nord 2. De chipset kreeg een minimale upgrade en de snellaadcapaciteit werd opgekrikt: van 65W naar 80W. Dat betekent dat de oplaadsnelheid van de Nord 2T nu evenwaardig is aan die van de OnePlus 10 Pro, maar in realiteit zal je die extra 15W niet of amper voelen.

OnePlus Nord 2: The sequel

Daarnaast werd de minimum RAM-capaciteit opgetrokken van 6GB naar 8GB en werd er een beetje gegoocheld met de camera-opstelling. Er verdween eentje, er kwam eentje bij, maar in essentie kan je er grotendeels hetzelfde mee en moet je zeker niet hopen op een andere of betere camera-ervaring. Die ingrepen zijn, in dagelijks gebruik, eveneens onmerkbaar.

Ten slotte is er het argument van OnePlus zelf: De Nord 2T is wat hij is (in plaats van een Nord 3 te zijn) omdat ze zelf vinden dat er te weinig vooruitgang werd geboekt om van dit toestel de volgende volwaardige iteratie te maken. Ze zeggen het zelf bijna in zoveel woorden: het is een tussenmodel.

Oppo Find X5 vs OnePlus 10 Pro: Frenemies?

Waarom Nord 2T toch bestaat

Daar zijn twee redenen voor: het geld van de consument en het geld van hardware-partners. Dat is misschien kort door de bocht, maar daar komt het in essentie op neer. Sinds het allereerste Nord-model verkocht OnePlus al ruim 10 miljoen toestellen – in België gebeurde dat voornamelijk via partners als Fnac, Vanden Borre en andere ketens die de toestellen in hun winkel zetten. (Vergeet niet dat OnePlus zich nog steeds voornamelijk profileert als online brand voor techies.)

De hoofddoelgroep voor de Nord-reeks bestaat nog steeds voornamelijk uit schoolgaande jeugd die een trendy, degelijke smartphone wensen zonder de ouders stukken van mensen te kosten. Deze toestellen passen perfect binnen die vraag en, hoewel de grote vakantie nog maar net begint, is dit de start van het back to school-programma voor OnePlus. 

Met het nieuwe schooljaar alweer voor de deur, toch steeds weer een scharniermoment, en de (hopelijk) goede rapporten die werden uitgedeeld kan dit voor veel jongeren een ideaal moment zijn om uit te kijken naar een nieuwe smartphone. Dan wil je daar als merk uiteraard klaarstaan met een model dat nieuw is, en niet eentje van vorig jaar.

Waarom we blij zijn dat Nord 2T bestaat

Hoe je het ook draait of keert: de Nord 2T zet de sterke traditie gewoon verder. Met een iets modernere chipset, betere snellaadmogelijkheden en adembenemende looks ben je gewoonweg een beetje meer futureproof dan wanneer je het model van vorig jaar zou kopen. 

OnePlus belooft volgend jaar met een stevige upgrade te komen wanneer de Nord 3 lanceert, maar tot dan zijn geïnteresseerden meer dan zoet met de Nord 2T. Het blijft bij uitstek het model dat ik zorgeloos aanraad aan mensen die een middenklasser zoeken binnen hun budget. Ik heb alvast nog geen klachten ontvangen, dus doe er je voordeel mee.

Jens leeft op koffie en content, afhankelijk van wat hij het makkelijkst kan vinden. Overdag vertelt hij verhalen bij Phished, ’s avonds verliest hij zich in boeken, Netflix en de wondere wereld van progressieve muziek waar de normale mens nerveus van wordt. 's Nachts verwoest hij zijn Switch na een zoveelste ragequit omdat Football Manager moeilijk doet.
Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *