Entertainment

Zo word je een Pokémon Go-pro in 200 kilometer

14 maart 2019

author:

Zo word je een Pokémon Go-pro in 200 kilometer

Pokémon Go is alive and kicking. Met een grote community, regelmatige events en updates wanen 65 miljoen spelers wereldwijd zich dagelijks Pokémon Trainer. Lees hier 7 tips om een Pokémon Master te worden.

Wie dacht dat ‘Pokémon Go’ dood was, think again. Spelontwikkelaar Niantic sloot het boekjaar 2018 af met een omzet van 800 miljoen dollar(!!) en kent meer dan 65 miljoen actieve spelers. Enkele weken geleden begon ik weer te spelen, samen met mijn vriendin, Laura. Meer dan 200km en bijna 2,000,000 exp later, scharen we ons bij de hardcore player base. Hier zijn zeven tips die ons hielpen waardige Pokémon Trainers te worden.

 1. Gebruik de Appraise-knop

Sommige extra apps geven je gedetailleerd inzicht in het potentieel van je Pokémon.

De ene mens is genetisch sterker dan de andere. Dat is bij Pokémon niet anders. Zo zal de ene Bulbasaur op maximum level meer CP hebben dan de andere. Ze hebben namelijk genetische stats, of Individual Values (IV). Een échte Pokémon Master wilt een Perfect IV Pokémon. Die zijn immers het sterkst. Met de Appraise-functie ontdek je wat voor IVs je Pokémon heeft. Afhankelijk van je team, vertelt de teamleider een reeks vastgelegde zinnen die weggeven hoe goed je Pokémon is.

Een uitgebreide kaart met alle mogelijkheden voor alle teams vind je hier. Er zijn ook apps die het proces versnellen zoals Calcy IV en Poké Genie. Die maken een screenshot van je Pokémon en berekenen aan de hand van zijn CP en leven wat zijn IVs net zijn.

 1. Gebruik je Lucky Egg efficiënt

Pokémon Go is wellicht de langste grind waar ik aan begon. Ik ben nu bijna level 30 met 2 miljoen aan total experience points. Wanneer ik level 40 haal, zal dit 20 miljoen zijn. Jawel, wie level 30 is, heeft nog maar 10% van de volledige reis afgelegd. Daarom zijn de Lucky Eggs, die experience verdubbelen voor 30 minuten, cruciaal. Er zijn verschillende manieren om deze gelukseieren efficiënt te gebruiken.

Op 30 minuten kan je tussen de 55 en 60 Pokémon evolueren. Met een ei is dit 1000exp per evolutie. Met de introductie van Raids, Special Researches en het Friends-Systeem zijn er nog bronnen van experience toegevoegd om met je ei te combineren. Deze geven immers grote bundels in één keer. Voor de perfectionisten: 7-day Pokéstop- en catchstreaks worden ook verdubbeld.

 1. Friends, Friends, Friends!

Pokémon Go heeft een georganiseerde community en niet zonder reden: het eerder vermelde Friends-Systeem is een geweldige bron van experience, en voor de meeste legendarische Raids moet je met minstens drie personen (of accounts) zijn. Iedere stad of Pokéstop Cluster (bijvoorbeeld het Middelheim Openluchtmuseum) heeft zijn eigen What’sApp-groep, Slack, Discord of groepschat op Messenger. Maak hier gebruik van. Zie je iemand anders spelen in de buurt waar je ook speelt, spreek hem aan en voeg elkaar toe op het spel. Aan het bereiken van iedere Friendship Rank hangt een smak experience vast. In combinatie met tip 2 kan dit tot wel 200,000 exp in één keer opleveren.

Wie in een chatbox van zijn buurt wil geraken om te raiden, kan best naar een paar raids gaan. De norm voor de meeste groepen is om af te spreken ‘on hatch’ of van zodra de raid kan gespeeld worden. Met een klein beetje geluk vind je snel een groepje mensen op hun smartphones te staren wanneer je rond deze tijdstippen passeert. De demografische diversiteit (om eventjes moeilijke woorden boven te halen) van die groepen zal je trouwens verbazen. Ik stond al samen met een huisvrouw, treinconducteur (met drie telefoons) en een Aziatische man van ver boven de 60 gretig op mijn scherm te tikken in het midden van de Meir in Antwerpen.

 1. Field Researches hebben vaste beloningen.

De nieuwe Field Researches (ofwel quests), geven vaak een Pokémon wanneer je ze volbrengt. Welke Pokémon dat is, ligt vast. Soms zijn dit Pokémon die je niet vaak in het wild vindt, zoals Houndoom. De opdrachten en hun beloning veranderen ongeveer maandelijks. Een lijst (die vernieuwd wordt) met alle informatie vind je hier.

 1. Catch Animation Glitch

Er zijn tricks om het schudden van het Pokéballetje en het vangen van de mon over te slaan en zo sneller Pokémon te vangen. Dit kan handig zijn tijdens Community Day, een dag in de maand waar zoveel Pokémon spawnen dat je zal moeten kiezen welke je wil vangen. Hoe je dat doet, zie je in het filmpje hieronder

 1. Zoek de benodigdheden voor Special Researches op voorhand op.

Met de quests krijg je extra ervaring.

Special Researches, de questlines die uiteindelijk naar de mythische Pokémon Mew en Celebi leiden, hebben veel stappen. Enkelen daarvan kunnen heel lang duren. Google deze op voorhand, zodat je geen Gyarados evolueert, net voor dit een opdracht wordt. Het spaart veel tijd uit. Maar omdat ik een goed mens ben, en je dit artikel leest, kan je ook hier klikken.

 1. Ditto verstopt zich als enkele specifieke Pokémon

Éen van de opdrachten om Mew te kunnen vangen is een Ditto vangen. Dit kan erg lang duren. Ditto verstopt zich namelijk vermomd als een andere Pokémon. Hij kan zich voordoen als één van de volgende 14 Pokémon:

 1. Pidgy
 2. Ratatta
 3. Zubat
 4. Paras (NEW)
 5. Ghastly
 6. Sentret
 7. Yanma
 8. Hoothoot
 9. Zigzagoon
 10. Whismur
 11. Gulpin
 12. Mankey
 13. Remoraid
 14. Meltan

Dat Pokémon me weer helemaal heeft betoverd, moet ik je niet vertellen na deze tips. Nog beter: ik hou dit slot kort, want Laura port me aan dat er een Absol-raid in de buurt is. Gotta Catch em’ All!

Diederik studeert Marketing aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Hij zet zijn eerste stappen als online redacteur bij Tech & Leven.
Reacties
 1. vermeulen marcel

  Nuttig artikel , toevallig op gekomen .Ik zocht uitleg over het gebruiken van een ditto in raids ...is dat aan te raden of niet ? dank bij voorbaat voor reply

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *