Reviews

Teufel Rockster Go: skater met overgave

29 mei 2019

author:

Teufel Rockster Go: skater met overgave

Teufel meet zichzelf een imago aan van merk voor garagefeestjes en raves. De Rockster Go-speaker volgt dat verhaal en lijkt nog het meest tot zijn recht te komen in het skatepark.

Die jeugd van tegenwoordig toch. Ze wandelen over straat, fietsen in het rond of ze zoeven voorbij op waveboards en steps – al dan niet elektrisch geladen. Steevast zijn ze vergezeld van kameraden, een spoor van vernieling in hun zog en met muziek. Dat laatste verzorgen ze ofwel met oortjes die dubbel dienst doen als luidspreker, ofwel met een kleine, handige, échte luidspreker.

De kleine bluetoothspeakers van vandaag die mikken op draagbaarheid spelen daar ook steeds meer op in. Je ziet vaker dan vroeger ergonomisch ontwikkelde luidsprekers die bedoeld zijn om niet gewoon op verplaatsing te gebruiken, maar echt onderweg naar je bestemming. Ook de Teufel Rockster Go mikt op de skater in en op weg naar zijn skatepark.

En dat werkt

Het is geen zicht: schoolkinderen die op weg naar hun dagelijkse lessen rondrijden alsof ze zich Amerikaanse lowriders wanen met boomboxen die je bijna niet kan verbergen in een kofferbak. Oké, ze rijden haast nooit rond met grote boomboxen, maar het effect is hetzelfde. Het is dan ook maar logisch dat fabrikanten zich hierop gaan afstellen. Dankzij goedkope (excuseer, ‘betaalbare’) mobiele abonnementen dragen we onze muziek immers altijd met ons mee.

De draagbaarheid van de Rockster Go staat buiten kijf. Zelfs al is hij geen echt lichtgewicht, toch ligt hij erg goed in de hand en kan je hem makkelijk meedragen dankzij de vele hoekige kanten van het ontwerp. Daarnaast zit er een strap in de doos waarmee je de speaker makkelijk aan je broeksriem, fiets of rugzak kan hangen. Misschien was dit wel een goed product om te testen voor onze ‘Tech Onderweg?’

Tech onderweg: volledig draadloze oortjes, is dat wat?

Batterijgewicht

De Rockster Go is een dikkerdje met een mooi gewicht, en dat vertaalt zich in een goede accuduur. Zelfs als je hem luid speelt, zal de batterij het lang volhouden. Dik, gewichtig en ook redelijk groot dankzij de langwerpige vorm, maar persoonlijk vind ik hem daardoor zeker niet lelijk.

Het is een eigenzinnig ontwerp dat misschien het best tot zijn recht komt in een skatepark, maar ook daarbuiten zou ik niet beschaamd zijn om hem uit mijn rugzak te halen. Ongeveer 50% van de bevolking zal het echter niet met mij eens zijn. Maar dat is goed: we moeten het niet altijd eens zijn over een gewaagd design, toch?

De Teufel Rockster Go zal zijn voor- en tegenstanders hebben.

Sfeervol geluid

Het geluid is mooi rond en de bas komt vaak goed tot zijn recht. Teufel deed zijn bassen ook al goed met de Bamster Pro (je kon ze zelfs zien, tot leedvermaak van mijn vriendin Cynthia) – ik weet wat je denkt en je hebt gelijk: de naamgeving bij Teufel kan nog enkele brainstormsessies gebruiken. Daar staat tegenover dat het geluid (zelfs in vergelijking met de Bamster) vaak aan de doffe kant is. Voor moderne muziek geen probleem, maar klassieke muziek komt niet helemaal tot zijn recht.

Ook radiostemmen klinken te dof. Je kan het vergelijken met je hand die de speaker van je smartphone afdekt. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, maar het maakt van deze Rockster Go allesbehalve een allround-oplossing. Luister je uitsluitend naar de ruigere genres, dan zal je hier maar weinig hinder van ondervinden. Zij die de Koningin Elisabethwedstrijd nog eens willen herbeluisteren, kijken best ergens anders.

Eerlijk prijzig

De prijs (150 euro) lijkt prijzig voor een speaker met soms een doffe klank, maar in zijn geheel beschouwd, is het een eerlijk compromis. De batterij en de bassen maken veel goed. Ik vind het zelf een faire prijs voor een goede reiscompagnon. Duurder zou het niet mogen worden, maar voor de skaters onder ons is het wel een aanrader. Je trekt er zeker de aandacht mee en Teenage Dirtbag klinkt best prima. Ik mag er dan een beetje lacherig over doen: Teufel kent zijn doelpubliek maar al te goed en schiet voor hen zeker raak.

Hoe goed hij echt is als reiscompagnon zoeken we binnenkort ten gronde uit wanneer we het lieflijke Cornwall zullen doorkruisen deze zomer. Stay tuned.

Jens leeft op koffie en content, afhankelijk van wat hij het makkelijkst kan vinden. Overdag vertelt hij verhalen bij Phished, ’s avonds verliest hij zich in boeken, Netflix en de wondere wereld van progressieve muziek waar de normale mens nerveus van wordt. 's Nachts verwoest hij zijn Switch na een zoveelste ragequit omdat Football Manager moeilijk doet.
Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *